Friday, May 13, 2011

Inglise keele eksam

2.-6. maini toimus üle-eestiline inglise keele eksam, mis koosnes kahest osast: kirjalikust ja suulisest. Kirjalik eksam toimus 2. mail ja sai alguse kell 10 ning kestis 4 tundi koos väikse vaheajaga. Suuliseks eksamiks oli vaja moodustada järjekord, et mis päev keegi jutustab. 3 mail jutustasid need õpilased, kellel oli tulemas matemaatika eksam, see oli sellepärast, et neil jääks rohkem aega eksami kordamiseks. Ülejäänud õpilased said valida endale sobiva päeva, millal jutustada. Nii kirjalik kui ka suuline eksam viidi läbi meie kooli aulas. Eksamikomisjonis olid direktor Jaan Paas ja inglise keele õpetajad Meeri Sild ja Liis Olt. Samuti oli meie koolis ka välisvaatleja, kes jälgis eksamil õpilasi koos komisjoniga.

Intervjuu inglise keele eksami sooritaja, Tanel Karroga

Miks sa valisid inglise keele eksami?

Valisin, sest inglise keele eksami tulemust vaadatakse mitmetes ülikoolides sisseastumisel. Samuti on mul inglise keele hinne alati võrdlemisi hea olnud. Üldiselt on tegu üsna kerge eksamiga, kui eelnevalt piisavalt tööd on tehtud.

Kaua sa eksamiks valmistusid?

Eksamiks vajaliku ettevalmistuse sain tegelikult koolitundides ja konsultatsioonides käies, vastavad valikkursuse tunnid algasid juba selle kooliaasta algusest. Eksam koosnebki tegelikult 12.klassis korratud materjalidest. Suuliseks eksamiks vajaliku sain ma tundidest viimase poole aasta jooksul, mil harjutasime monolooge ja dialooge. Inglise keele eksamiks valmistutaksegi sisuliselt terve 12. klassi vältel. Kui varem aine vastu huvi pole tundnud ja viimasel nädalal enne eksamit õppima hakkad, jääb ka tulemus tõenäoliselt madalaks.

Mis teemal sa rääkisid eksami suulises osas?

Suulise eksami monoloogi osas rääkisin teemal "miks on mõistlik peale gümnaasiumi lõpetamist 1 aasta tööd teha, enne ülikooli minemist" või midagi säärast. Rollimängus pidin küsima küsimusi õpetajalt, kes oli osa võtnud ülemaailmsest interneti päevast

Selle aasta kuulamisülesanne olevat teistest raskem olnud, kuidas suhtusid sina sellesse?

Kuulamisülesandeid oli minu arust kokku kolm. Neist esimesed kaks ei olnud ülemäära keerulised, aga probleeme tekitas viimane kuulamisülesanne, kus tuli täita lüngad raamatu autori jutu järgi. Jutt oli kiire ja suuremahuline, samas täidetavaid lahtreid palju. Kokkuvõttes oli kuulamise osa tõesti veidi keerulisem kui eelnevatel aastatel.

Tekst/Intervjuu: Kaspar Koosma


No comments:

Post a Comment