Sunday, May 15, 2011

Pidu keset koolipäeva


Selle aasta 19. nädal oli Lillekülas pühendatud erinevatele kaunitele kunstidele. Ei erinenud teistest päevadest ka nädala keskmine päev – kolmapäev. Kolmapäev kuulus muusikale. Aulasse oli kogunenud rahvast nagu murdu, õhus oli tunda ootusärevust nii esinejate kui ka pealtvaatajate poolt. Kogu selle pinge allikaks oli kohe-kohe algamas olev Solistide Laulukonkurss esimestele kuni neljandatele klassidele. Nagu eestlastele kombeks: alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama, nii oli ka seekord. Rahva kütsid soojaks kõige väiksemad ja mida esineja edasi, seda toetavamaks ning kaasaelavamaks muutus ka publik. Peale viimast, 19ndat esinejat, ei suutnud pealtvaatajad oma emotsioone enam tagasi hoida, massiivse aplausiga toetati kõiki lavale astunuid ning siis oldi sunnitud tagasi klassidesse minema. Teekond klassiruumidesse möödus valjuhäälsete rõõmuhõigete ja laulu saatel. Selle rahvamassi meeleolu arvestades võis arvata, et pidu jätkus veel ka matemaatilisi tehteid lahendades või etteütlust tehes.
Nagu igal konkursil, oli ka sellel žürii, kes valis oma lemmikuid, aga kuna nii tähtsat otsust ei saa teha kiirustades, siis tehakse võitjad teatavaks veerandi ning ühtlasi ka aasta lõpuaktusel.

Omalt poolt täname esinejaid ning kogu korraldusliku poolega tegelevaid isikuid üleüldises mõttes, kes toovad igasse halli ja kohutavalt igavasse koolipäeva natukenegi päikest ja rõõmu.

PS! Tšeki veel soliste

Loo autor: Mikk Maasik

Fotograaf: Mikk Maasik

No comments:

Post a Comment