Tuesday, November 16, 2010

Isadepäev

Isadepäev on püha, mille mõtteks on süvendada isade ja laste vahelisi suhteid ning avaldada tänu isadele ja vanaisadele. Eestis peetakse isadepäeva novembrikuu teisel pühapäeval. Sel aastal  14. novembril. Selle päeva tähistamine sai alguse Ameerikas 1910.a. Meile on isadepäev tulnud Soomest. Isadepäeva lilleks on saanud punane ja valge roos.


Mida tegid meie kooli inimesed oma isale isadepäevaks?
Huvijuht Marje Nurk: Kuna vanemad on mul väga kodused inimesed, ei käi me tavaliselt kuskil väljas. Sel aastal püüdsin küll, et lähme kohvikusse või lähme kuskile välja sööma, kuid isa arvas siiski, et kodune variant sobib paremini. Küpsetasin isale kooki ja sõime seda.
Kristel Hannus: Kinkisin isale ta lemmik komme, mis on „Tiina“ marmeldaadikommid ja väikese siilikese, mis oli täpselt tema nägu.
Emili Rong: Tegin kaardi ja ostsin šokolaadi. Kuna talle meeldib selline kuivatatud liha, siis ostsin talle ka seda. Käisime restoranis söömas.
Greta Tardes ja Mari Taru: Me joonistasime oma isale pildi temast endast.


 Piltide ja teksti viited:
http://www.google.ee/images?q=isadep%C3%A4ev&oe=utf-8&rls=org.mozilla:et:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=et&tab=wi&biw=1024&bih=587
http://www.terviseleht.ee/200041/41_isadep2ev.php
http://et.wikipedia.org/wiki/Isadep%C3%A4ev

Tekst ja pildid : Annika, Kätlin
 

No comments:

Post a Comment