Friday, November 19, 2010

Mart Juur

17. novembril külastas Lilleküla Gümnaasiumit humoristi ja ajakirjanikuna tuntud Mart Juur. Ta pidas loengu gümnaasiumi õpilastele, kus rääkis oma elust, tööst, meediast ja meedia telgitagustest.
Mart Juur luges väiksena väga palju ning mingi hetk vanemaks saades tekkis tal tahtmine kirjutada. Nüüdseks ongi üks tema põhitöödest krjutamine, mida ta enda sõnul kõige rohkem naudib. Mart Juur ütles: "Kõige rohkem meeldib mulle kirjutamine, kuna see on kõige mõnusam ning kirjutise tulemus on enda teha." Praegu töötab ta "Postimehe" meelelahutusosakonnas.
Lisaks sellel töötab ta ka teles, Kanal 2 saates "Ärapanija", kus temaga koos saatejuhi rollis on tuntud koomik ning näitleja Peeter Oja. Saadet salvestatakse tavaliselt reede hommikuti ligi kolm tundi. Saate teemad valitakse toimetajate poolt välja. Suuremat harjutamist enne saate salvestust ei toimu ning nende naljad ei ole kokku lepitud ega kirja pandud vaid puhta improvisatsiooni ja hea tuju suurepärane kooslus.
Mart Juurt võib kuulda ka Raadio 2 saates "Rahva oma kaitse", tema kaassaatejuht on Andrus Kivirähk. Hiljuti täitus saate 15. aastapäev. Ise ta raadiot ei kuula ning eelistab plaate kuulata.
Mart Juur on avaldanud ka mitu raamatut ning järgmise aasta lõpus on oodata temalt uut huumorikogumikku.


Tekst, pilt: Anete

No comments:

Post a Comment