Wednesday, February 9, 2011

Meie kooli kuldnoka-aabits

Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi tublid ja andekad 3.klasside õpilased said hakkama väga suure saavutusega - nimelt andsid nad koos klassijuhatajate Ly Elhi, Riina Rosenfeldi ja Tiina Stammi eestvedamisel välja oma raamatu. Ly Elhi ja Riina Rosenfeld olid ka lahkesti nõus raamatust natukene pikemalt rääkima.

Raamatu idee tuli kirjastuselt Sinisukk, mis kutsus 29. detsembril 2010. a. üles lasteaedade ja algklasside lapsi kirjanik Heljo Männi juubeliks raamatut kirjutama. Heljo Mänd saab 11. veebruaril 85-aastaseks ning sooviti, et selleks ajaks oleksid raamatud valmis. Meie kooli kolmandad klassid otsustasid üksmeelselt ettepaneku vastu võtta ja proovida.

Raamatu nimeks sai kuldnoka-aabits ja seda ikka meie kooli asukoha - Kuldnoka tänava järgi. Samuti on ka raamatu tegelasteks erinevad linnud. Kuldnoka-aabitsa mõte on inspireeritud Heljo Männi karuaabitsast, mis on väga paljudele lastele ja ka nende vanematele tuttav.

Raamatu kirjutamise protsess osutus pikaks, kuid põnevaks. Õpetajatega koos mõeldi välja raamatu tegelased. Iga laps sai loosi teel ühe tähestiku tähe, mille järgi oma jutustusse sobilikud tegelased valida ja samuti sai ka loo sisu ise välja mõelda. Järgmiseks etapiks oli illustratsioonide tegemine. Kõige viimasena kogu tööprotsessis toimus kaanekujunduse võistlus, mille võitis Triinu Albri 3.b klassist. Tema joonistatud pilt kaunistabki aabitsa kaant.

Klassijuhatajad ise arvavad, et see raamat on neil sedapuhku õnnestunud ning ka lapsed on väga vaimustunud ja rahul oma välja antud kuldnoka-aabitsaga. Klasside esindajate poolt antakse raamat pidulikult Heljo Männile üle 11. veebruaril.


Lilleküla gümnaasiumi raamatukogu seinal võis näha ka mõningaid illustratsioone raamatust.








Triinu Albri (3.b klass) joonistatud raamatu esikaas.





Kuldnoka-aabitsa loojad





Tekst: Triin
Pildid: Kristiina, ühispilt õpetaja Ly Elhilt

No comments:

Post a Comment