Monday, February 28, 2011

Ülimalt edukas noorte annetusprojekt "Aita mind"





Meie kooli 10.a klassi tüdrukud Anne-Laura Einson ja Kristiina Kutser ning 9. b klassi õpilane Laura Kutser on projekti "Aita mind" eestvedajad. Veebruari igal reedel 3. ja 4. vahetunnil korraldasid nad heategevuslikku koogimüüki. Küpsetisi müüma ootasid nad kõiki,kes vähegi loomadest hoolivad. Kogu saadud tulu annetatakse Pärnu varjupaigale. Lisaks koogimüügile olid teisel korrusel, sööklas  ning algklassides väikesed annetuskastid.










Idee sündis tüdrukutel tänu õpetaja Kaire Mäele ja tema näidatud filmile. Nimelt vaadati geograafia tunnis videot slummidest,kus oli palju lõike loomade piinamisest ning nende halvast elujärjest. Kolm loomasõpra otsustasid teha koolis annetusprojekti,et näha,kas inimesed üldse hoolivad loomadest. Kogutud summa viivad noored ise Pärnu varjupaika. Korjandus tehakse Pärnu varjupaigale,sest seal on suurim arv kodutuid loomi ning enamus neist on ilma vaktsiinita. "Laura helistas sinna ja sai teada, et varjupaiga rahaline seis on väga kehv ning kui piisavalt raha ei suudeta koguda,siis hakkab kehtima 14. päeva viibimise kord. Kui loom on rohkem kui 14 päeva varjupaigas,siis pannakse ta magama. Paljud loomad vajavad ka operatsioone,kuid selle jaoks ressursse napib," rääkis Anne-Laura.











Igal reedel võis näha nii suuri kui väikeseid tunglemas 1.korrusel olevas koridoris. Väga agarad ostjad olid ka õpetajad. Esimesel korral said küpsetised otsa juba esimese vahetunniga,teisel nädalal läks kaup vähem kui viie minutiga. Kolmandal nädalal oli koridor vaikne ja koogid seisid lausa kaks vahetundi müügis. Ilmselt võib rahvapuuduses süüdistada külmapühi. Neljas ning viimane nädal oli aga jällegi väga edukas. Esimese nädalaga suudeti koguda veidi üle 88 euro.  Täna loetakse kokku palju kogu kuuga saadi.










Loodame,et tüdrukute südamlik aktsioon läks asja ette ning Pärnu varjupaik saab veidigi abi meie koolilaste annetusest. 






Tekst ja pildid: Teele

No comments:

Post a Comment