Thursday, March 31, 2011

10.klassi katsed



Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis toimusid sisseastumiskatsed kümnendatele klassidele. Lilleküla õpilastele toimusid katsed 18. märtsil ja teistele kandidaatidele 22.-23. märtsil. Katsetele registreerus rohkem õpilasi kui kohale tuli. Katsetel osales 184 õpilast. Valida võis järgnevate õppesuundade vahel: reaal-majandus, humanitaar-meedia ja loodusteadus-rekreatsioonikorraldus. Õppesuundade testis esitati erialaga seotud küsimusi.



1) Reaal-majandus: Mis on sinu arvates Eesti majanduse suurim probleem? Kas sa oled unistaja või realist, põhjenda oma vastust?


2)Humanitaar-meedia: Loetle raamatuid, mida oled lugenud. Nimeta eestlasi, kes on oma saavutuste poolest tuntud ka mujal maailmas.


3)Loodusteadus-rekreatsioonikorraldus: Milliseid üritusi oled korraldanud? Mida tähendab sinu jaoks tervislik eluviis?



Populaarseim valik oli humanitaar-meedia, millele järgnes reaal-majandus. Testid toimusid matemaatikas, eesti keeles, inglise keeles ja valitud õppesuunas. Võrreldes eelmise aastaga oli tänavu matemaatika tase parem. Inglise keel läks see aasta halvemini kui mullu. Katsed koostas ainekomisjon aga õppesuuna testid koostasid õpetajad koos.


Sellel aastal hakatakse õppima uue õppekava järgi. Kohustuslikke lõpueksameid on kolm: matemaatika, eesti keel ja inglise keel. Lisandub ka õppesuunaeksam ning 11. klassis peab tegema ka vastava uurimustöö.





Karolina Tiigimäe ja Anna-Maria Mattisen 21.keskkoolist.



Miks tahate tulla Lilleküla Gümnaasiumisse, mis õppesuuna valisite, miks?


Oleme kuulnud sellest koolist palju positiivseid asju, näiteks kooli õpetajad pidid olema väga sõbralikud. Katsetelt jättis õppealajuhataja Anu Luure positiivse mulje. Siin on suur hulk valikaineid. Koolimaja on ilus. Meedia e-kursus tundub päris huvitav. Ainuke paha asi on kooli asukoht, elame päris kaugel. Valisime humanitaar-meedia õppesuuna kuna oleme inglise süvaõppe klassist ning tugevamad on keeled, reaalained eriti ei istu.


Mida arvasite katsetest?


Päris keeruliseks osutusid õppesuuna küsimused, kuid üldiselt ei olnud väga keerulised. Ainuke, mis raskusi võis tekitada oli matemaatika.


Kuidas suhtute uude õppekavasse?


Meile see ei meeldi absoluutselt, asjad tunduvad järjest keerulisemaks minevat. Ise poleks 12. klassi lõpus matemaatika eksamit tahtnud teha, kuid enam ei jää midagi muud üle.



tekst: Annika, Kätlin


parandas: Karl Sander

No comments:

Post a Comment