Sunday, October 31, 2010

Gümnaasiumi aktus ja kooli 35. sünnipäev

22. oktoober tähistati Lilleküla kooli 35-sünnipäeva. Aktust alustati koolihümniga, mille sõnu said nii õpetajad kui ka õpilased näha ekraanil. Peale koolihümni laulsid Marje ja Kaisa kaks laulu.





 Peale lauljaid astus õpilaste ja õpetajate ette kooli direktor Jaan Paas. Direktor teatas, et tegelikult on Lilleküla kool ligikaudu 141-aastane, kuna eksisteeris varem teise nime all. Alguse sai kool Haabersti koolis, kus oli tol ajal vaid kolm klassi. Sealt koliti ümber 45.keskkooli ning lõpuks koliti ümber praegusesse majja, mida nimetati 3. keskkooliks. Kool on kandnud nelja erinevat nime. Direktor juhib tähelepanu ka majale, mida renoveeriti eelmine aasta. Ütleb ta, et 35 aastat on kooli kohta küll vähe, kuid maja kohta palju. Veel lisab Jaan Paas, et õpilaste ja õpetajate arv on aastate jooksul palju muutunud. Ka valikained on vahetunud välja uutega. Kiituseid jagas direktor edukatele lõpetajatele, kes kooli mainet kõrgel aitavad hoida. Jaan Paas on uhke selle üle, et Lilleküla kooli lõpetajate hulgas esineb tuntud teadlasi, õppejõude koolides ja ülikoolides, ärimehi, lauljaid, kunstnikke ja ajakirjanikke. Õnnelik on ta ka selle üle, et paljud vilistlased on tulnud oma kooli tagasi, kuid seekord juba õpetajateks. Näiteks Marje Nurk, Viljar Laasi ja mitmed teisedki. "Kool on õpilased, kes õpivad ja õpetajad, kes õpetavad," lõpetab direktor oma kõne.


Kooli sünnipäeva puhul kinkis iga klass kooli raamatukogule raamatu, peamiselt teatmeteoseid, mida saab iga õpilane loomulikult ka ise kasutada. Raamatu vastu sai iga klass kringli, mida mindi koolisööklasse sööma.







Tekst: Jennifer
Pildid: Artur

No comments:

Post a Comment