Monday, October 4, 2010

Rahvusvaheline muusikapäev




Rahvusvaheline muusikapäev algatati 1975. aastal Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollase presidendi, legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini eestvõtmisel ja seda tähistatakse ülemaailmselt igal aastal 1. oktoobril, et juhtida suuremat tähelepanu muusikale ühiskonnas. Rahvusvahelisel muusikapäeval tuleks mõelda muusika rolli üle meie aja vaimukultuuris ning toonitada muusika olulisust, edendada muusika arengut ja õpetust. Muusika on kõrgeim kunst ning üks olulistest vahenditest sisukaks elamiseks. Traditsiooniliselt tunnustatakse sel päeval neid, kes muusikat loovad või esitavad.

Eestis korraldatakse sel kuupäeval rohkesti kontserte, selguvad aasta muusikapreemiate laureaadid ning Eesti Muusikanõukogu ja Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital annavad üle preemiad, et tunnustada Eesti muusikuid või muusikainstitutsioone.




Ka Lillekülas tähistati reedel muusikapäeva. Iga vahetund oli pühendatud kindlale muusikastiilile. Nii võis II vahetunnil kuulda lugusid 80ndatest, III vahetunnil rokki ning IV vahetunnil eesti muusikat. Algselt plaaniti ka V ja VI vahetunnil (klassikaline muusika ning hip-hop/dance) muusikat mängida, kuid algklasside õpetajate soovil seda ei tehtud, väiksemad õpilased olevat sellest liialt erutunud. Need, keda selle toreda ettevõtmise eest tänada on 10.a klassi õpilased Külli-Carmen Gratškov, Anna-Laura Einson, Eva Lisa Markus, Maarit Maido ning Elina Kalavus.



Tekst: Agnes
Pilt: Teele

No comments:

Post a Comment