Monday, October 18, 2010

Arvamused õppepäevast

15.oktroobril käisid üheteistkümnendad klassid Ida-Virumaal õppepäeval.

Mõned meie meediagrupi õpilaste kommentaarid päeva kohta:



Kristiina:



Õppepäev Kohtla-Nõmmel oli väga tore ning see oli hea vaheldus tavalisele koolipäevale. Saime juurde uusi teadmisi nii põlevkivi kohta kui ka teiste kivimite kohta. Õppepäeval meeldis kõige rohkem orienteerumine, kaevanduses käimine ning maasturimatk. Jäin väga rahule ning selliseid õppepäevi võiks rohkem olla.





Triin:



Meie õuesõppepäev Ida-Virumaal osutus hulga põnevamaks, kui ma esmapilgul arvasin. Seal räägiti meile erinevatest kivimitest ja maavaradest ning viidi meid kaevandusse, kus sai ka rongiga sõita ning lõunat süüa. Seejärel toimus safarisõit, mis oli isiklikult minu lemmik. Peale seda toredat sõitu järgnes aga orienteerumine metsas, kus meie grupp pidevalt ära eksis, kuid lõpuks jõudsime ikka õnnelikult tagasi.





Karl:



Kõigepealt jagati meid 14-liikmelistesse gruppidesse ja kõik grupid tegelesid ühel ja samal ajal erinevate asjadega. Meie läksime kõigepealt loodustuppa Enn Käissi kollektsiooniga tutvuma. See sisaldas palju huvitavaid mineraale, fossiile ja looduspaikade fotosid. Eriti meeldis suur lilla ametüst. Peale seda näidati meile filmi Ida-Virumaa põlevkivikaevandustest ja karjääridest läbi aegade.

Pärast seda panime omale kiivrid koos lampidega pähe ja kaevurite joped selga ning läksime maa alla. Seal demonstreeriti meile erinevaid masinaid, mida on kasutatud läbi aegade põlevkivi kaevandamiseks ning seal oli ka rong, millega sai väike lõbusõit tehtud. Pärast seda oli niiöelda kaevurite lõunasöök ning umbes kümne minutiline vaheaeg.

Järgmine tegevus, mis minu meelest oli päeva põnevaim, oli safari, mis pakkus ka mõningat närvikõdi. Sõitsime maastikuautoga mööda metsi ja mägesid ning pori lendas ohtralt.

Viimaks jäeti meid metsa, anti kaart ja kompass kätte ning pidime ise muuseumi juurde tagasi jõudma. Tee peal tuli ületada mitu veetakistust ning otsida ka edasisi juhtnööre. Vaatamata mõningatele eksimustele jõudsime siiski õigeaegselt sihtpunkti ja sellega ka üritus lõppes.





Agne:



Käisime reedel paralleelklassiga Ida-Virumaal. Reis oli väga meeldiv ning ilm suutis meid kõiki üllatada. Nimelt sadas lund. Kõige rohkem meeldis mulle üritus, mis oli viimaseks pandud - orienteerumine. Sai parvega sõidetud ning trossi peal turnitud. Ilm oleks muidugi võinud soojem olla, kuid see käis kõik asja juurde.





Pilte saab vaadata SIIT.





Pildid: Karl

Tekst: Kristiina, Triin, Karl ja Agne

No comments:

Post a Comment