Friday, January 21, 2011

Ülevaade matemaatikanädalast


17.-23. jaanuaril toimus meie koolis matemaatikanädal, mille peateemaks oli geomeetria. Igaks päevaks olid matemaatika õpetajad välja mõelnud erinevad ülesanded, mida pidi 5-12 klassi õpilased lahendama.

Teisipäev
Õpilastel paluti lahendada geomeetria teste arvutiga. Ülesandeid oli kokku 25. Neid näeb leheküljel: www.ttkool.ut.ee/nupuvere/m

Kolmapäev
Toimus geomeetria konkurss, millest osa võtsid kõik 5.-10. klassi õpilased. Maksimaalse tulemuse saavutasid Kristi Kirsiste, Piret Tamm, Jaanika Randoja, Martin Kuuspalu, Kadi Viinapuu, Helerin Tiik, Johanna Klammer, Rõõt Kampus, Kristelle Õispuu ja Mari-Liis Roosmann.
Meie kooli külastas ka endine Lilleküla Gümnaasiumi koolidirekor ning matemaatikaõpetaja Albert Raamat, kes rääkis ajast, mil ta ise veel koolis käis ja matemaatikat õppis.
Neljapäev
Toimusid klassisisesed peastarvutamise võistlused. Igast klassist pääses kaks parimat edasi finaali, mis toimus reedel.
Reede
Nädala alguses andis õpetaja õpilastele ülesande joonistada geomeetriline pilt. Õpilane võis lasta oma fantaasial lennata ja joonistada ükskõik milliseid kujundeid, mis oleksid geomeetrilised. Matemaatika õpetaja Vilve Lepiku isiklikuks lemmikuks kujunes 11b klassi õpilase Martin Roosna joonistatud pilt, mille ta ka oma klassi seinale riputab.
Peale selle toimus ka peastarvutamise võistluse finaal.
PEASTARVUTAMISE VÕITJAD
1.-2. klassid: Kristofer Tiik, Andri Arro, Kaur Allan Lips
3.-4. klassid: Vanessa Helemets, Martin Meister, Gustav Gretškov
5.-12. klassides pääses finaali 6 õpilast: Tanel Karro, Roland Lõuk, Siret Sarv, Karl Hannes Veskus, Kaarel Romet ja Riv o Soolepp. Finaali võitis Roland Lõuk 12. a klassist.

Õnnitleme võitjaid!
Pildi autor: Martin Roosna 11b

Laupäev
Meie koolis toimus SuurKooliõpilaste gomokuturniir. Turniiril osales üle saja õpilase nii Paldiskist,Raplast, Sauelt, Tallinnast kui ka piiri tagant Riia Eesti koolist. Tegemist oli kõige suurema koolinoorte gomokuturniiriga,mida Tallinnas korraldatud on, kohal olid kõik selle alaga tõsisemalt tegelevad1-12. klassi õpilased. Võitjaks osutus Tallinna 32. Keskkooli õpilane Paul Väljataga.


Õnnitleme võitjat!


Seoses matemaatikanädalaga küsitlesime meie kooli matemaatika õpetajat Vilve Lepikut ja uurisime kuidas see nädal alguse sai.

Kas korraldate iga aasta matemaatika nädalat ning millal see mõte tekkis?
Meie koolis toimub iga aasta matemaatika nädal. See sai alguse kuskil 25 aastat tagasi.

Kas iga aasta on sama programm?
Ei ole. Iga aasta vahelduvad: geomeetria, algebra ja aritmeetika

Kust võtate ideid ja harjutusi, mida lastele lahendada annate?
Otsime igalt poolt, kus vähegi võimalik. Näiteks: internetist, kolleegidelt, koolitustelt ja vahel annab ka mõni laps ise ülesande.

Kas teistes koolides toimuvad ka matemaatikanädalad?
Tean küll, et toimuvad, aga ei oska öelda täpselt kus. Mõnes koolis on täppisteaduse nädal ja lausa


loodusteadustekuu.

Kas põhikoolil ja gümnaasiumil on samad ülesanded?
Ei ole kuna on erinev raskustase.

Vasakul õpetaja Vilve Lepik


Tekst ja pildid: Karolin Saarits
Intervjuu: Karolin Saarits
Esitlus: Grete Torger

No comments:

Post a Comment