Tuesday, January 25, 2011

Urmo Soonvald: Delfi on Eesti suurim uudisteportaal

25. jaanuaril külastas 11.b klass Delfi toimetust. Tehti väike ringkäik toimetuse telgitagustes.
Peatoimetaja Urmo Soonvald ja Noorte hääle toimetaja Liis Kõrnas rääkisid toimetuse tööst ja tegemistest. Delfi eri toimetustes töötab 40 inimest.
Liis Kõrnas tutvustas Noorte hääle alateemasid. Alateemadeks on Kool, Pipar (ühiskondlikud kriitilised teemad), Chilläks (vaba aja temaatika, ürituste korraldamine), In (moe- ja tehnikauudised), Sahtlist välja (luuletused, laulusõnad), dr Noormann. Dr. Noormann kodanikunimega Tõnu Ots on psühholoog, kes annab nõu suhete teemal. Küsimused, mis talle 20 aastat tagasi ajakirjas Noorus esitati, esitatakse ka tänapäeval. Noorte häälel on juba 50 000 külastajat. Kui kellegil on soov lugusid kirjutada, pilte teha või videoid teistele näidata, siis saatke need aadressile noortehaal@delfi.ee . Kõikide Noorte häälde saadetud lugude vahel loositakse välja nutitelefonid Sony Ericsson Xperia™ X8.
Urmo Soonvald rääkis, et Delfi on suurim uudisteportaal Eestis, mis koosneb erinevatest rubriikidest nagu Forte, Noorte hääl, Naistekas, jpt. Portaal Delfi on ka Lätis, Leedus ja Ukrainas. Ukraina Delfi on enamjaolt venekeelne. Delfi peab suurimaks konkurendiks ajalehte Postimees, millel on ka võrguversioon. Tulevikus soovib Delfi oma uudiseid vähendada, et teemadega minna sügavuti. Üheteistkümne tegevusaasta jooksul on Delfi muutunud produktiivsemaks.
Muide, Delfi internetiportaalis töötab ka meie kooli meediaõpetaja Epp-Mare Kukemelk. 

  
 

Tekst/küljendus/esitlus: Grete Torger 
Pildid: Kristel Hannus

No comments:

Post a Comment