Thursday, January 27, 2011

Raudne mees, must habe ees


Mihkel Raud on ilmselt mees, kes tutvustamist ei vaja.

Aga kuna jutt on just temast, siis ei saa sellest ilmselgelt üle ega ümber...

Raud oli kutsutud külla meie suurepärasesse kooli jaanuari viimasel kolmapäeval, kus ta rääkis oma elust ja tegemistest. Raud sündis 18. jaanuaril 1969. aastal Tallinnas, kirjanike Aino Perviku ja Eno Raua teise lapsena. Ta käis Tallinna Inglise Kolledžis, tollal 7. Keskkoolis, kus ta ei õppinud ülemäära hästi. Lõpuklassis kutsuti teda Singer Vingerisse, peale Singer Vingeri on ta mänginud veel mitmes ansamblis sealhulgas Mr Lawrence, kusjuures kitarrimäng sai talle selgeks iseseisvalt. Lapsena mängis ta filmis „Nukitsamees“ kus talle pakuti peaosa Kusti näol, millest ta küll loobus, aga kuna ilma Rauata ei suudetud linateost ette kujutada, anti talle Tõnni osa.
Raud on töötanud nii raadios kui ka teles, hetkel on ta laiema avalikkuse ees pigem tuntud kui mees, kes otsib noori staarihakatisi. Viimastel aastatel on ta kuulsust kogunud ka skandaalse kirjanikuga, tema autobiograafia „Musta pori näkku“ lõi laineid igas Eestimaa nurgas. Algselt niširaamatuna mõeldud teose edu oli Raua jaoks äärmiselt ootamatu ning üllatav.
Vaba aega meeldib meie loo kangelasel sisustada söömise, magamise ja muusika kuulamisega. Kui Eesti kehv suusailm lubab, siis saabuvat keskeakriisi püüab ta leevendada mootorrattasõiduga.

Kõiki keda huvitab Mihkel Raud ja ta raju elu natuke põhjalikumalt ning, kes pole veel ta esikraamatut lugenud, siis mis siin muud soovitada kui, et „Musta pori näkku“.

Täname Mihkel Rauda, kes ei pidanud vaevaks meid austada oma kohalolekuga.

Lõpetuseks väike stiilinäide Mr. Lawrence-i aegadest.


Tekst: Mikk Maasik
Pildid: Kristel Hannus

No comments:

Post a Comment