Sunday, January 23, 2011

Suur Kooliõpilaste gomokuturniir

Kõigile on ju teada-tuntud tõde, et Lilleküla on suuri mõtlejaid ja nuputajaid täis. Jaanuari neljandal nädalavahetusel Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis aset leidnud Suur Kooliõpilaste gomokuturniir on selle elavaks näiteks. Turniiril osales üle saja õpilase nii Paldiskist, Raplast, Sauelt kui ka Tallinnast, kaugemad külalised saabusid piiri tagant Riia Eesti koolist. Tegemist oli kõige suurema koolinoorte gomokuturniiriga, mida Tallinnas korraldatud on, kohal olid kõik selle alaga tõsisemalt tegelevad 1-12. klassi õpilased.
Vasakult: Vilve, Ants, Lagle
Sellise ürituse korraldamise idee on Tallinna Huvikeskus „Kullo“ mõttemängude õpetajal ja võistkondlikul rendžu maailmameistril Ants Soosõrval peas tiirelnud juba aastaid, aga teoks sai see alles nüüd, kui meie enda tegusad matemaatikaõpetajad Lagle Matto ja Vilve Lepik tegid konkreetse pakkumise, et seda üritust võiks korraldada TLG-s. Niisiis koostöös Kullo, Eesti Rendžu Liidu ja Tallinna Lilleküla Gümnaasiumiga saigi asi tehtud.
Vasakult: Martin, Paul, Villem
Võistlus ise toimus kolmes vanusegrupis, poistel ja tüdrukutel eraldi. Kõige huvitavamaks ja pingelisemaks kujunes 7-12. klasside noormeeste arvestus, kus olenemata oma vanusele lõi kaasa ka TLG 6. klassi õpilane Martin Hõbemägi, kes on ühtlasi ka kuni 12aastaste maailmameister, kuni 12aastaste Euroopa meister ja 13-17aastaste MM-i 2. koht. Siiski tuli tal kahjuks finaalis tõdeda teise mehe paremust ning esikoht läks seekord Tallinna 32. Keskkooli õpilasele Paul Väljatagale, kes on näidanud head mängu ka noorte MM-il, kus ta sai kaela hõbemedali. Pauli sõnul ei tulnud võit talle kergelt ning talle oli abiks see, et Martin ei olnud mängu ajal oma parimas vormis. Kena mängu näitas ka Villem Mesila 11A-st, maandudes auhinnalisele kolmandale kohale.
Kõik, kellel on huvi mõttemängude vastu siis TLG mõttemängude ring eesotsas Imre Antoniga on valmis teid lahkesti vastu võtma ja kui sellest jääb väheseks, siis Kullo koos Antsuga võtab samuti vastu kõik kel huvi.
Külalised Riiast


Tekst/pildid: Mikk Maasik
Video: Alina Botina

No comments:

Post a Comment