Friday, April 1, 2011

1. aprilli uudised

Kooli juhtkonnapoolse sabotaaži tõttu ebaõnnestus nelja katsena toimunud 1. aprilli uudistesaade. Seega edastame ka kirjaliku uudiste kokkuvõte. Antud juhtumi kohta on esitatud ka vastav kaebus Eesti Politseile sõnavabaduse piiramise eest.

31. märtsil külastas meie kooli haridusministeeriumi õppekvaliteedikontroll ja andis välja ettekirjutise, mille alusel vabastatakse ametikohustustest kõik õpetajad, väljaarvatud keemia õpetaja. Alles jäävad kõik haldustöötajad. Õpetaja töökohti pakutakse kõikidele gümnaasiumi õpilastele, kellel on vastavas aines olnud viimase kolme aasta jooksul stabiilne viie seis. Palgaks makstakse pool õpetaja töötasust, et hoida kokku raha keemia õpetajale elektriauto ostuks.

Psühholoogia ja õppemetoodika keskus selgitas pikaajaliste uurimiste käigus välja, et müra häirib õpilaste võimet omandada teadmisi. Juhindudes sellest teadustööst, keelab Tallinna Lilleküla Gümnaasium igasuguse verbaalse suhtlemise ja palub edaspidi suhelda Facebook'i teel. Kõik õpilased, kellel puudub Facebook'i konto, saavad paraku oma kursusehindeks ühe.

Samuti käis Zenja Fokin isiklikult vaatamas, kuidas tänapäeva koolinoorte seas moeasjadega kursis ollakse. Ta ei olnud ka kitsi omapoolsete kommentaaridega:

„See on ju lihtsalt kohutav! ..95% poistest ja tüdrukutest tuleb saata "Stiilipäeviku" totaalsesse muutumisse, sest nende välimus ei kannata mingit kriitikat. Peame eraldi saate kohe tegema teie jaoks, kuidas nii saab ikka. Aga olge mureta, Zenja tõttab teile appi, mu kallid lapsukesed! Ja Euroopa Ilukomisjon finantseerib. Erikülalisena on kohal Angela Aak, minu vana hea sõbrants. Ja nii ongi! „

Sünoptikud ennustavad talveilmade jätkumist kuni augustikuuni. Kuna kool ei jaksa nii pika perioodi vältel kütte eest tasuda, siis alustatakse kooli kütmist alternatiivmeetodil ja kõik õppetöös mitteaktiivselt osalevad õpilased ja õpetajad peavad istuma soojuskogumisbasseinis, kus kehast saadud soojuse abil köetakse koolimaja.


Meedia aprillikuu rühm tahab ühtlasi tänada omalt poolt ka õpetaja Lagle Mattot, kes oli nõus osalema 1. aprilli raames toimuvas naljaprojektis, mis paraku küll tehnikavigade tõttu ebaõnnestus.


Uudised: Laura Lepp

Ettekanne: Matin Roosna ja Kert Jõeäär

3 comments:

  1. G4S alustab rahapesu teenuse pakkumist

    AS G4S Eesti on loonud unikaalse rahapesu teenuse, mis võimaldab pakkuda ettevõtetele ja eraisikutele kontrollitud ja hügieeniliselt puhtaid rahasedeleid ja münte.

    Alates 1. aprillist laieneb turvakontserni G4S teenustepakett veel ühe, Eesti turul täiesti ainulaadse rahapesu teenuse võrra. “Rahapesu teenuse vajalikkus tõusis päevakorrale seoses euro saabumisega Eestisse. Olles Eesti pankade suurim koostööpartner sularahaveo- ja rahatöötluse valdkonnas, tunneme kohustust olla teerajajaks uuele teenusele, mille kasulikkust kinnitab suur huvi pakutava teenuse vastu,” sõnas G4Si sularahadivisjoni direktor Veiko Vaher.

    Esimesest aprillist saab G4Si sularahadivisjonist tellida kvaliteetselt puhastatud raha, mille hügieenilisust kinnitavad puhtuse sertifikaadid. Rahapesu tellimuste täitmiseks loodi G4S sularahadivisjoni koosseisu eraldi üksus, mille ülesandeks on raha kiire ja kvaliteetne pesu. Keemilise pesu läbinud kupüürid ja mündid kuivatatakse ja pakendatakse õhukindlatesse kilepakenditesse, et toimetada need klientideni. G4Si sularahadivisjoni direktori Veiko Vaheri sõnul on uus teenus mõeldud kõigile, kes muretsevad raha puhtuse pärast. “Anname inimestele suurema kindlustunde - meilt saab kõikidele sanitaarnormidele vastavaid rahatähti”, lisas Vaher.

    ReplyDelete
  2. TÜ teadlastel õnnestus kaardistada staarigeen

    TÜ Eesti Geenivaramu teadlastel on õnnestunud kaardistada geen, mida maailma teadlased on otsinud aastaid ja mis on otseselt seotud inimeses avalduvate artistlike võimetega. Töö tulemused ilmuvad maineks teadusjakirjas Nature.

    TÜ Eesti Geenivaramu teadlastel Tõnu Eskol ja Kaarel Krutškovil õnnestus inimese DNA-st eraldada nö staarigeen, ametliku tähistusega StellaRis-38, mida peetakse otseselt vastutavaks inimeses avalduvate loominguliste ja artistlike võimete olemasolu eest.

    TÜ Eesti Geenivaramu juhi, akadeemik professor Andres Metspalu sõnul ongi antud geen see müstiline X-faktor, mis määrab, miks mõnest inimesest saab staar ja teisest (ehk andekamastki) aga mitte. „Geen asub inimese X-kromosoomis. Kuna naistel on reeglina kaks X-kromosoomi ning meestel üks X- ja üks Y-kromosoom, selgitab avastus, miks staaride hulgas on statistiliselt naiste osakaal pea kahekordne,“ selgitas prof Metspalu.

    Teadlaste avastuse testimiseks võeti proovid ka kõigilt populaarse telesaate „Eesti otsib superstaari“ poolfinalistidelt ja tulemused olid üllatavad. „Tuvastasime staarigeeni ainult kahel osalejal. Kes need olid, ei hakka ma hetkel ütlema – ei taha publiku ega žürii arvamust kallutada. Tulemuse teeme teatavaks pärast finaali,“ lisas Metspalu.

    Teadlased usuvad, et see avastus suurendab oluliselt Eesti šansse järgnevatel Eurovisiooni lauluvõistlustel.

    Tartu Ülikool on andnud avastuse kohta sisse rahvusvahelise patenditaotluse. Avastuse vastu on huvi tundnud juba mitmed mainekad USA firmad.

    ReplyDelete
  3. Kristiine linnaosas asutakse Eesti esimene kergeusklike kogudus

    Täna kell 12.00 asutatakse Tallinnas Mustamäe tee 20 Eesti esimene kergeusklike kogudus.

    Sarnaseid kogudusi on juba loodus nii Esperantos, Krakoosias ja Neverlandi osariigis USA-s.

    Seoses koguduse rajamisega on Linnavalitsuses saavutatud kokkulepe ka kiriku ehitamiseks.

    Selleks muutis Linnaplaneerimise Amet Mustamäe tee 20 (endine Charlottentali ehk Liimi park)

    Kinnistul oleva maa sihtotstarvet ning tegu on nüüd usundusmaaga.

    Kiriku detailplaneering võeti vastu eelmisel nädalal ning kiriku eskiisiga saavad kõik huvilised lähemalt tutvuda koguduse arhitekti Taimi Kaupi juures.

    Koguneb esimene Eesti kergeusklike suurkogu.

    ReplyDelete