Friday, April 22, 2011

Jüriöö jooks

Kolmapäeval, 20. aprillil toimus Jüriöö tõrvikteatejooks, mis on juba vana traditsioon. Võistlust korraldasid Lilleküla Gümnaasium ja Kristiine Linnaosa Valitsus. Osalesid peaaegu kõik meie kooli õpilased ja ka Kristiine Gümnaasiumi õpilased. Võistuse peaeesmärgiks on spordihuvi hoogustamine Kristiine linnaosas, Jüriöö ülestõusu mälestamine. Üritus toimus Kristiine linnaosa päevade raames.

Noorem vanuserühm, 4-5 klass, alustas kogunemist kooli staadionil jalgpalliväljakul kell 19.30. Tehti mõned staadioniringid soojendusjooksu ning kell 20.00 hakkasid ringteatejooksud. Joosti klasside kaupa. Joosta tuli terve staadioniring ja kahekesi hoida käes ühte tagurpidi keeratud torbikut, mille otsas oli võrkpall, mis ei tohtinud maha kukkuda – see imiteeris tõrvikut. Võistlusi viisid läbi Lilleküla Gümnaasiumi algklasside ja põhikooli kehalise kasvatuse õpetajad. Lapsed olid väga lõbusad ja elasid aktiivselt kaasa. Kui jooksud olid edukalt lõpetatud, koguneti jalgpalliväljaku keskele autasusid jagama. Kolmanda koha viiendatest klassidest võitis Lilleküla Gümnaasiumi 5B, teise koha Lilleküla Gümnaasiumi 5A ja kolmanda koha saavutas Lilleküla Gümnaaisumi 5C.

Picasa SlideshowPicasa Web AlbumsFullscreen

Samal ajal, kui algasid nooremate jooksud, kogunesid 6.-12. klassid kooli sisehoovi. Võistkonnad jagati vahetuskolonnidesse ning igale võistkonnale jagati jooksuraja trajektoori kaardid, mille teisel küljel olid peal nende vahetuste numbrid. Poiste kehalise kasvatuse õpetaja Meelis Rum, kes on ühtlasi ka üks ürituse peakorraldajaid, viis läbi mõningad soojendusharjutused jooksjatele – kükid, pöiaringid, põlve- ja sääretõste jooks. Kell 20.30 suundusid võistlejad kerge sörgiga vahetustesse. Start toimus kell 21.00 kooli sisehoovist. Võistlejad jooksid tõrvikut käes kandes, mida pidi edasi andma üksteisele kui teatepulka. Tõrvikud saadi võistluse korraldajatelt.

Jooks kulges üldiselt edukalt, üheksateistkümnest võistkonnast katkestas ainult üks - Kristiine koondvõistkond. Peale võistlust koguneti jällegi kooli sisehoovi, kus toimus autasustamine ja pidistamine. Gümnaaisumi arvestuses saavutas kolmanda koha 10A, teise 12A ning esimese koha 11A. Kaheksandate-üheksandate klasside arvestuse esikolmik oli : kolmas koht 8C, teine koht 8B ja esimene 8A. Kuuendatest-seitsmendatest klassidest saavutas kolmanda koha 6A, teise koha 7A ja esimese koha 7C. Õpetajad olid samuti pannud välja võistkonna – nad saavutasid tubli üheksanda koha. Autasud olid välja pandud Kristiine Linnaosa poolt. Kõikidele võistkondadele kringel ning joogid.

Arvamuslugu jüriöö jooksust

Viimastel eelnevatel aastatel on meie koolis toimunud Jüriöö jooks. Erand polnud ka see aasta Lilleküla ja Kristiine Gümnaasiumide jaoks.

Esmalt said Lilleküla Gümnaasiumi staadionil toredast üritusest osa võtta neljandate ning viiendate klasside õpilased. Nende jooksu puhul peaks ära mainima toredad leiutised, mida õpilased kahekesi kõrvuti joostes pidid käes hoidma - „tõrvikud“ ehk siis torbikud, mille otsas oli pall. Võistluse tegigi huvitamaks just see, et pall ei tohtinud torbiku otsast maha kukkuda, kinni seda hoida samuti ei tohtinud. Kuid oli ka sohitegijaid. Oli meeldiv vaatepilt kaasaelajate näol, kuidas selline üritus noortele korda läheb.

Hiljem, poole üheksa paiku õhtul, kogunesid vanemate klasside õpilased Lilleküla Gümnaasiumi juurde ning seejärel hakati ühiselt liikuma vahetuspunktide poole. Kell üheksa sai jooks avapaugu ning esimesed õpilased andsid jalgadele valu. Võistkondades oli liikmeid kaheksa, mis tähendab, et igaühe jaoks piirdus distants vaid paarisaja meetriga. Jooksu võitis Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi 11A klass. Mina, kui osavõtja, olen vägagi rahul meie, 11B klassi 4.kohaga. Pealegi, suu sai kringlist magusaks igaüks. Ürituse kohta ei ütleks ma ühtegi halba sõna, ilm oli ju ilus ning Lilleküla kooli seltskond nagu alati, lõbus. Kiidusõnad korraldajatele ning jõudu-jaksu edaspidisteks aastateks sellise toreda traditsiooni jätkamiseks!

Tekst/fotod:Krete Beljaev
Arvamuslugu:Andra Tell

No comments:

Post a Comment