Thursday, April 21, 2011

Ringvaade meie koolis filmimas

Meie koolis käis Eesti Televisioonist filmigrupp, kes tegi salvestust esmaspäevase Ringvaate saate jaoks. Filmiti 11B meedia tundi, samuti ka tehti inervjuu paari õpilasega 12’st klassist. Saate jaoks intervjueeriti ka meie meedia õpetajat Epp-Mare Kukemelku. Et teada saada, miks just teda küsitleti ning miks valiti välja meie kool, kus filmida, siis küsitlesingi Ringvaate reporterit Christelit. Üritus leidis aset kolmapäeval, 20. aprillil.


Millega seoses Te siia kooli filmima tulite?
Me tulime tegema siia meeleolukat saatelõiku tähistamaks riigieksami kirjandi toimumist. Püüdsime leida mingisuguse teistsuguse nurga, mis ei ole väga tõsine, aga mis ka huvitab inimesi. Ning me leidsime teie koolist õpetaja, kes on 7 aastat järjest käinud riigieksami kirjandit tegemas. Meile tundus, et oleks põnev näha sellist inimest ja teada saada, et miks ta seda teeb, sest enamik meist ei viitsiks seda ette võtta.

Kust Teil teemade ideed tulevad? Ja kuidas see protsess läbi viiakse?
Me otsime materjali igalt poolt elust, ajalehtedest ning loomulikult ka internetist. Meil on olemas ka suhtlusvõrgustikud. Seejärel me sõelume kõik teemad läbi, toimetajad vaatavad teemad üle ning kui kogu meeskond otsustab, et see võiks olla põnev, siis me hakkame seda teemat looma. Protsess kujuneb välja järgmiselt: kõigepealt leiame teema ja arutame läbi, et kas selleks saaks videolugu, sest ajalehe- ja telelugu erineb sellest suuresti, samuti erineb ka see stuudiointervjuust. Kui lugu on piisavalt põnev ja pildiline, siis me hakkame seda ette valmistama.

Kõigepealt teeme inimestega, kellest lugu räägib, eel-intervjuu ehk uurime nende tausta ja mõtleme, et milline võiks see lugu pildiliselt välja näha. Sageli ei pruugi meie visioon ja see, mis koha peal on, kokku minna, aga mida parem on eeltöö, seda kergem ja parem on seda koha peal teha. Järgmiseks sammuks on siis intervjueerimine, pärast seda minnakse läbivaatlusele, kus vaadatakse kogu materjal üle. Seejärel komponeerime kokku loo ning pärast seda läheb lugu toimetajale. Toimetaja annab loo edasi režissöörile, kes katab loo pildiga ehk teeb pildiloo valmis ning siis lähebki lugu eetrisse.

Tekst,intervjuu,fotod:Kristiina Jaama

No comments:

Post a Comment