Tuesday, December 21, 2010

3. klassid Rakvere jõululinnas

Reedel, 17. Detsembril sõitsid kolmandad klassid Balti jaamast jõulurongiga Rakvere jõululinna. Mida seal täpsemalt tehti, selgub alltoodud intervjuust 3C klassi klassijuhataja Ly Elhiga (pildil).


Mis toimus Rakvere jõululinnas? Millega lapsed seal tegeleda said?

Rakvere jõululinnas oli lastel kõigepealt väga ilus jõululinna avamine korraliku kahuripauguga. Peale seda järgnes jõuluetendus ja jõululõuna ning peale jõululõunat jagati lapsed kõik erinevatesse töötubadesse. Lastel õnnestus vaadata siis kõiki vanaaegseid võitlemisvahendeid ja ka ise proovida kõiki vehklemistrikke. Peale seda käisime me piparkooke kaunistamas, igaüks sai endale glasuurida piparkoogi. Sai vermida oma mündi ja valmistada oma küünla. Käisime ka sellises võlukojas, kus savist kulda valmistati ja muidugi ka kummitustetuba ei jäänud meil vahele. Väga mitmekesised ja põnevad tegevused. Rongis oli juba alguses viktoriin ja oli võimalus osta omale loteriipileteid ja tagasiteel toimus viktoriini võitjate autasustamine ja kõik loosid said oma võidud kätte. Sõit oli meie joaks igati meeleolukas, vaatamata sellele, et ilm oli külm, aga meeleolu oli kõrge veel tagasi tulles raudteejaamaski.


Nii et kõik, nii teie, kui ka lapsed jäite reisiga rahule?
Ma arvan küll, et me jäime rahule sellepärast, et see oli jälle midagi uut. Rongis sai igaüks päkapikult kingitusegi, nii et päev oli nagu selles mõttes täiuslik.

Kas plaaniksite ka järgmine aasta midagi analoogset korraldada?
Meil on selline mõte, et iga aasta korraldame midagi muud. Eelmisel aastal oli meil jõuluteater, sellel aastal oli reis ja üleeelmisel aastal tegime näitemängu. Järgmisel aastal vaatame, mõtteid on meil erisuguseid, et igal aastal jõulud oleksid kordumatud.

Kas on ka mingit eriti meeldejäävat asja, mis on saanud eri aastatel klassidega tehtud jõulude puhul?
Kõige meeldivam on vast Mahtra talumuuseumis käik ja Eero kõrtsis vanas suitsutares peetud jõulud. Ma arvan, et need on ka lastele kõige meeleolukamad. 1.klassis käisime jõulude ajal vabaõhumuuseumis, Kaluri talus, see oli ka hästi huvitav ja tore. Valasime õnnetina ja tegime kõiki selliseid toredaid vanaaja asju.

Suur tänu Ly Elhile intervjuu ja fotode eest!


Tekst: Martin Roosna Fotod: Ly Elhi

No comments:

Post a Comment