Tuesday, December 7, 2010

Viktoriin „Хочу всё знать“

Eile, 6. detsembril peeti meie koolis vene keele nädala raames kuuendate ja seitsmendate klasside vahel viktoriin Хочу всё знать(„Tahan kõike teada“). Viktoriinis osales kokku kuus peamiselt kuueliikmelist võistkonda. Iga võistkonna tundemärgiks sai erinev värv. Ürituse viisid läbi õpetajad Julia Mihhailova ja Svetlana Vlassova.

Viktoriin koosnes kokku viiest erinevast ülesandest. Kõige esimeseks ülesandeks oli valikvariantidega küsimustele vastamine. Küsiti Venemaa praegust presidenti, lipuvärve, pealinna, valuutat ja muud. Kõrvaltvaatajana tundusid küsimused osalejatele üsnagi lihtsad, mõne valikvariandi peale võis kuulda koguni osalejate üksmeelset naeru. Selline olukord tekkis näiteks kui Venemaa presidendi üks valikvariantidest oli "Edgar Savisaar".


Teiseks ülesandeks oli kahe minuti jooksul võimalikult paljude sõnade välja mõtlemine ja kirja panemine. Tingimuseks oli see, et igat tähestikutähte võis vaid kaks korda kasutada. Kolmandaks ülesandeks oli laulu põhjal töölehe täitmine. Neljas ülesanne oli ilmselt kogu ürituse kõige humoorikam. Nimelt pidi võistkonna kapten oma võistkonnale miimika abil õpetaja poolt ette antud sõna seletama ja ülejäänud võistkond seda ära arvama. Ürituse lõpetuseks vaadati multifilmi ning õpilased pidid selle põhjal täitma ristsõna, mis oli ühtlasi ka ürituse kõige viimaseks ülesandeks.


Ürituse lõpus õnnestus mul ka vahetada mõni sõna õpetaja Vlassovaga.

Kuidas jäite üritusega rahule?
Väga jäin rahule.

Kas selline üritus on juba traditsiooniline, või seda peeti esimest korda?
See on esimene aasta.

Millised on tulevikuplaanid selle ürituse suhtes?
Kindlasti korraldame veel ka järgmisel aastal, aga siis tahaks kogu põhikoolile seda laiendada, mitte vaid kuuendatele-seitsmendatele klassidele.

Võitjad:
1.koht “Жёлтые”(kollane võistkond)

Jana 7a, Francis 7b, Christina 7b, Artur 6b, Randel 6a, Mariandra7c, Magnar 6a

2. koht “Зелёные”(roheline võistkond)
Kristian 6b, Helen 6b, Nora Helena 7b, Anna-Maria 7b, Marko 7c, Sten-Oliver 6b

3.koht “Коричневые»(pruun võistkond)
Sandra 6c, Killu-Smilla 6b, Gunnar Joosep 7a, Sander 7a, Hendrik 7c, Martin 6a


Õnnitlused kõikidele võitjatele ka detsembrikuu rühma poolt!

Tekst/küljendus: Martin Roosna
Fotod: Krete Beljaev

No comments:

Post a Comment