Sunday, December 12, 2010

Kristiine Noor Talent

8.detsembril toimus Tallinna Tööstushariduskeskuses noorte andekate inimeste võistlus "Kristiine Noor Talent". Üritus algas kell 16.00 Tallinna Tööstushariduskeskuse aulas. Üritusel osalesid noored Kristiine linnaosa koolidest, vanuses 7-19 aastat. Sissepääs üritusele oli tasuta.

Ürituse alguses tutvustas üks õhtujuhtidest, Birgit Viilukas, publikule žüriid, mis oli väga mitmekesine. Žüriiliikmete seas oli nii baleriine kui ka korvpallureid, kes on kõik oma ala asjatundjad. Hinnati mitte ainult tantsu- ja lauluannet vaid ka esinejate loomingulisust ja x-faktorit. Kristiine Noor Talent oli jagatud nooremaks ja vanemaks vanusegrupiks.

Nooremast vanusegrupist oli esimene esineja Lilleküla Gümnaasiumi 5.klassi õpilane Marita, kes esitas oma hip-hop stiilis soolotantsu. Marita on tegelenud hip-hop tantsuga juba mitu aastat. Nooremas vanusegrupis oli palju andekaid Audentese õpilasi. Pranglimine, iluvõimlemine, iluuisutamine, laulmine ja tantsimine - kõik need alad olid esindatud. Tantsukavaga olid laval ka Kristiine Gümnaasiumi õpilased. Kokku oli nooremas vanusegrupis 7 esinemiskava. Peale seda toimus väike paus, mille ajal oli aega žüriil otsustada, kes on võidu vääriline.


Peatselt teatati esikolmik. Kolmandale kohale jäid Kristiine Gümnaasiumi 6A klassi õpilased oma hoogsa tantsukavaga. Auhinnaks said nad Kristiine Keskuse kinkekaardi. Teise koha pälvis Audentese 4B klassi õpilane oma suurepäraste matemaatilite oskustega pranglimises. Auhind oli samuti kinkekaart. Esimese koha võitis Audentese 4A klassi õpilane, kes on tegelenud juba 7 aastat iluvõimlemisega.

Vanem vanusegrupp algas samuti hip-hop tantsuga Kristiine Noortekeskuse tüdrukute poolt. Teisena vallutasid lava Lilleküla Gümnaasiumi õpilased Mirell ja Karola oma ilusa duetiga. Jällegi oli esindatud Audentes iluvõimlemiskavaga. Väga eriline etteaste oli Tööstushariduskeskuse õpilase Karolina poolt, kes laulis jaapani keeles. Lilleküla Tantsustuudio etteaste oli täis teatraalsust ja põnevust. Kõige emotsionaalsem ja ettearvamatum oli aga Siim Koppel, kes esitas meeldejääva trummisoolo. Noor disainer Kristiina Toome avaldas oma uue kollektsiooni „Eesti naine“ ja lisas juurde, et Eesti naised on kõige kaunimad maailmas.

Jällegi oli aeg žüriil otsus langetada. Kolmandale kohale tuli Karolina oma ilusa jaapanikeelse lauluga. Teiseks jäi Siim Koppel oma üllatava trummisoologa. "Kritsiine Noor Talent" võitjaks kuulutati Kristiina Toome moekollektsiooniga „Eesti naine“.

Tekst: Krete Beljaev
Fotod: Laura Lepp
Küljendus: Martin Roosna

No comments:

Post a Comment