Thursday, December 16, 2010

Jõuluspordikas

Neljapäeval, 16.detsembril toimus Lilleküla Gümnaasiumis jõulustiilis spordiüritus nimega "Jõuluspordikas". Üritusel osales kaheksakümmend õpilast 2.-4. klassidest. Need kaheksakümmend õpilast jagati seitsmesse võistkonda, et alustada teatevõistlustega. Võistluseid oli huvitavaid ja erinevaid - kotijooks, kinnisilmi võrkpalli veeretamine, paarilisega õhupalliga jooksmine ilma, et õhupall maha kukuks ja muid põnevad võistlusi. Lõpuks mängiti ka rahvastepalli.


Peale kahte pikka tundi sportimist ja lõbutsemist koguneti aulasse, et autasustada võitjaid. Rahvastepalli esimese koha pälvis võstkond number 1. Teatevõistluse võitjaks osutus Raiko võistkond. Õhupallitantsu võitsid Mairo ja Mart ning Karita ja Mareleene. Auhinnad olid väga erinevad - šokolaadist helkurini. Kõikide alade esikolmikud said midagi näpu vahele. Erilist tänu avaldati veel Birtele ja Carelinile, kes usinasti aitasid seda üritust korraldada. Kui autasud olid jagatud, koguneti kringlit sööma. Igale lapsele oli veel üks mandariin ja mõned piparkoogid, pakuti ka morssi. Üritus kulges kokkuvõttes väga edukalt ja rõõmu ning lusti oli palju.


Piret Prass

Vestlesime natuke ka ürituse peakorraldaja Piret Prassiga, kellel oli küll väga kiire, aga kes leidis paar minutit meile vastamiseks.

Kas sellist üritust, kuhu on kaasatud palju väikseid lapsi, on raske korraldada?
Eks ta natuke tüütu ole, kuna lapsed on ju nii püsimatud, aga ma ei teeks seda kui see mulle rõõmu ei pakuks. Lastega suhtemine ja tegelemine on vahva. Eelmine aasta tegime samuti sellise ürituse, aga ainult spordiklassidele. Sellel aastal on kõik klassid kaasatud, kellele see vähegi huvi pakub.

Kust teil tuli mõte korraldada selline üritus?
Kuna töötan igapäevaselt väikeste lastega, siis olen tähele pannud, et neile väga meeldivad sellised tegevused. Vahel tuleb küll ette tujutsemisi, aga südames tunnevad nad kõik sellest suurt rõõmu. Võistlused ei ole niivõrd oskuspärased kui lõbusad ja põnevad ning võitmine ei ole üldse nii tähtis.

Kuidas suhtuvad lapsed sellisesse üritusse?
Kuna osalejaid on väga palju, peaaegu kaheksakümmend, siis arvan, et väga hästi. Palju sõltub muidugi klassijuhatajatest, osad on kohe hakkajad ja teistele ei paku selline üritus eriti midagi.

Kas üritus toimub ka järgmine aasta ?
Kindlasti. Ma arvan, et osavõtjaid ja rõõmu jätkub.

Fotod/kokkuvõte: Krete Beljaev ja Andra Tell
Küljendus:Martin Roosna

No comments:

Post a Comment